Fire skovmotionister med til VM

VM i halvmaraton 2014 finder sted i København d. 29. marts 2014. Der er åbnet op for motionister, så over 30.000 løber denne solbeskinnede forårsdag halvmaraton i Københavns Gader. Mindst !00.000 så på. Og fire skovmotionister var med mellem løberne. Anders Bech beretter:

Det var fantastisk at deltage i dette løb. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Nok har jeg været med i Eremitageløbet mange gange. Her løber som regel 19.000 løbere og der er næsten lige så mange tilskuere – og det er stort. – Men det her var helt fantastisk stort at være med i. Solen skinnede, der var næsten vindstille, temperaturen var 15°, ruten flad, dannebrog vajede overalt, Frederik startede det hele, masser af bands langs ruten spillede, og de 100.000 tilskuere var oplagte og klappede os frem på masser af måder. F.eks. var der nogen, der råbte: ”Flot Anders, kom nu Anders”. I starten kiggede jeg, om det var nogen jeg kendte, men nej. De så bare mit navn på nummeret og gav netop mig en personlig støtte ud af 30.000 muligheder. Dette ”Godt, Anders” var især kærkomment, da det kneb med ressourcerne på de sidste par kilometer. Hvis nogen skal have medalje for VM, må det være publikum. Tak publikum for opbakningen. Og selve arrangementet gled fantastisk. Gaderne bilfri og spærret af til løbet. Væske nok ved depoterne, masser af officials langs ruten. Afskærmning og afmærkning i orden. Virkelig et gennemført arrangement Geoffrey Kipsang Kamworer, Kenya vandt hos herrerne i tiden 59,07 minutter. Bedste danske eliteløber blev nr. 34 i tiden 1.02.24. Vi skovmotionister brugte godt det dobbelte, men glæden over at være med var ikke mindre. De fire skovmotionister tider:

  • Anders Bech 2.15.49
  • Kurt Nørgaard 2.18.08
  • Margit Vendelbjerg 2.19.19
  • Lars Vendelbjerg 2.39.41

Så den ældste var hurtigst denne gang. Og Lars, der jo nok til daglig er den hurtigste af os har længe døjet med en knæskade – men man hopper ikke fra det her, når man i et helt år har været tilmeldt – og har betalt et større beløb. Lars måtte gå de sidste 7 km til mål. Lars udtaler: det var under alle omstændigheder en stor oplevelse, selv om knæet er lidt for ømt her bagefter.

 

Skriv et svar