Eremitageløbet for 5. gang i træk

eremitageFørste gang jeg deltog i Eremitageløbet var i 2007 (som 67-årig). Det var så stor en oplevelse, at jeg straks bestemte mig for at løbe løbet året efter.

Eremitageløbet er Danmarks største motionsløb med 19000 tilmeldte og lige så mange tilskuere. Ja, arrangørerne stopper for yderlig tilmeldning, når man når de 19000 tilmeldte, og det når man som regel 2-3 måneder før løbets start. Første gang jeg prøvede at komme med, var jeg for sent ude, så året efter i 2007 tilmeldte jeg mig allerede i marts-april. Jeg fik dengang startnummer 14571, og jeg husker at jeg først løb over start 25 min efter, at løbet var skudt igang (man løber med chip, så det er ikke så afgørende!).

Men når man melder sig igen året efter, får man et startnummer nær den placering, man opnåede året før. På denne måde er det lykkedes mig at få lavere og lavere startnummer hvert år. Ordningen betyder, at man kommer til at løbe sammen med nogen, der løber med nogenlunde samme hastighed som én selv, hvilket er vigtigt, for det er svært at overhale hele tiden, når så mange løbere slippes ud på smalle skovveje og -stier.

Eremitageløbet løbes hvert år den anden søndag i oktober eller rettere sagt søndagen før skolernes efterårsferie. Løbet er Verdens ældste motionsløb. Det startede i 1969 og blev her i 2011 løbet for 43. gang. Der er hver gang løbere med, der har deltaget i alle løbene siden 1969. Eremitageløbet er ganske enkelt noget, der går i blodet. Har man først prøvet, skal man helst af sted hvert år – også selv om man kommer helt over fra Jylland. Faktisk deltager der også mange fra Norge og Sverige ca. 250 fra hvert af landene.

Løbets længde er 13,3 km. Yngste deltager 4 år, Ældste: 96 år. Eremitageløbets sølvnål tildeles de 25% hurtigste i hver aldersklasse.

Man deltager ikke i Eremitageløbet på grund af service og præmier. Der er ingen lodtrækningspræmier (jo et år var der vist et Rolex-ur!). Kun præmier til den mandlige og den kvindelige vinder. Omklædning foregår ude i skoven. Der er opstillet lidt toiletter og lavet et interaemistisk pissoir, men de fleste stiller eller sætter sig bag et træ. Der er ingen bruser. Og ingen kaffe/kage/frugt bageftre som ved andre motionsløb – blot vand.

Men der er høj stemning og stor glæde. Skuespiller Peter Larsen underholder i overvægtig kvindekostume. Og på ruten spiller et jazzorkester og 2 steder er der vand – og hele vejen tusindvis af tilskuere. Omgivelserne er en drønflot natur og Eremitageslottet løber vi også forbi – ja et år stod en kronhjort tæt på og kiggede forbavset på de mange løbere.

Jeg har hvert år forsøgt at få nogle Skovmotionister med til Eremitageløbet, men det er ikke lykkede endnu. Jeg har hver år været den eneste, der var tilmeldt som Skovmotionist. Lars Vendelbjerg har deltaget, men for De bergske Blade.

Sådan løb jeg i 2011 udgaven. Her kan nu se facts om mine 5 Eremitageløb:

År Startnummer Tid (for de 13,3 km) Bemærkning
2007 14571 01.17.33
2008 8712 01.15.44
2009 7330 01.15.03
2010 7492 01.15.20 får E-sølv-nålen
2011 7978 01.19.17

Jeg håber på at nå 10års-jubilæum. Jeg kan kun opfordre andre Skovmotionister til at tage med næste år. Du vil ikke fortryde.

Anders Bech

 

Skriv et svar